Reģistrācija grils.lv ir par baltu (vai citas krāsas) velti. Dari TO šeit!

Izlasīsi 2 minūtēs (358 vārdi)

Pieci steika pagatavošanas likumi

Demo reklāma
hitesh-dewasi-F-wom_-3mZY-unsplash

Iesālam jau iepriekš. Jūs noteikti esat dzirdējuši, ka gaļu pirms cepšanas nevajag sālīt, jo sāls to padara sausāku. Tas, protams, tā arī ir, taču, ja runa ir par 20 – 30 minūtēm, tad tāds efekts ir pat ieteicams, jo sāls izšķīdīs iztecējušā šķidrumā. Tiklīdz jūs uzliekat steiku uz sakarsušas restes, gaļas mitrumā esošais cukurs un proteīni savienojas ar sāli un citām garšvielām veidojot garoziņu. Mitruma zudums kompensējas ar intensīvāku garšu.

Istabas temperatūras steiks gatavojas ātrāk. Pareizi uzceptam steikam no ārpuses ir jābūt kraukšķīgam, bet iekšpusē – maigam un sulīgam. Ja steiks ir auksts, tad būs nepieciešams vairāk laika, lai gaļa iekšpusē uzkarstu līdz vajadzīgajai temperatūrai un sasniegtu optimālo gatavības pakāpi. Pa šo laiku no ārpuses steiks jau būs apdedzis un sauss. Tāpēc mēs iesakam pirms gatavošanas steiku 20 – 30 minūtes paturēt istabas temperatūrā.

Lielāks karstums – labāka garša. Profesionāla steika gatavošana no amatieru steiku gatavošanas atšķiras ar to, ka profesionāļi nebaidās steiku cept spēcīga karstuma režīmā. Profesionāļi zina, ka gaļas cepšana augstā temperatūrā veicina absolūti visu aromātu atvēršanos, tāpēc steiku cep lielā karstumā, kamēr tie kļūst tumši brūni. Lai neviens nemēģina jūs pārliecināt par to, ka lielā karstuma dēļ poras gaļas virspūsē aizvērsies. Tās visas ir pasakas.

Bieziem steikiem nepieciešams vairāk manipulāciju. Steikiem, kuri ir biezāki par 2,5 cm, tikai ar gatavošanu augstā karstuma režīmā būs par maz. Pēc tam, kad esat šādu biezu steiku apcepuši zeltaini brūnu, novietojiet to netieša karstuma zonā, kur tas palēnām sasniegs vajadzīgo gatavības pakāpi.

Galvenais ir pareizi aprēķināt laiku. Liela karstuma režīmā steiks zaudē daudz mitruma, tauki un gaļas sula burtiski iztvaiko. Tā ir cena, ko mēs maksājam par to, lai gaļa mūsu organismā vieglāk pārstrādātos. Tāpēc, lai steiks būtu lielisks, galvenais ir savlaicīgi to noņemt no uguns, kamēr tas nav zaudējis pārāk daudz mitruma. Īsā laika sprīdī (parasti 1 – 2 min) steiks no sarkanīgi rozā (vāja apcepšanas pakāpe – medium rare) kļūst pusapcepts (vidēja apcepšanas pakāpe – medium), bet pēc tam pilnīgi apcepts (medium well). Tāpēc visu laiku jābūt modriem un nedrīkst nolaist acis no steika. Un vēl – steiku, kas no uguns ir noņemts par ātru, var novest līdz gatavības pakāpei vēlāk, taču zaudēto mitrumu kompensēt vairs neizdosies.

Ko klienti domā par Tavu uzņēmumu?

Nekautrējies, pajautā viņiem pašiem. Ar grils.lv starpniecību Tu to noteikti uzzināsi.
Izveidot profilu

Kaut kas līdzīgs

 
© 2022 Grils.lv. All Rights Reserved.
Designed by Enins.lv.
Cron Job Starts